Arkiv for kategorien Salater
Kartoffelsalat til 4 personer
- Ca. 1 kg kogte kartofler
- Ca. ½ agurk
- 1 ps. mayonnaise
- 1 spsk. vineddike el. estragoneddike
- 1 tsk. revet løg
- 1 tsk. fransk sennep
- salt
- peber
- paprika
- ½-1 dl vand
- 1 bdt. dild
Rør mayonnaisen med eddike, krydderier og vand. Bland kartofler og agurkeskiver i. Lad salaten trække i ca. 15 min. før servering. Klip dilden over. Salaten er velegnet til skinke, wienerpølser, frikadeller eller lign.
/Bon appetit
Hønsesalat
- 600 g poulard-, hønse- eller kyllingekød
- 150 g lyse champignoner
- 1 lille dåse henkogte aspargesstykker
- 1 lille, rød peberfrugt
- 150 g fine ærter
- brøndkarse
- 100 g mayonnaise
- 1 dl. creme fraiche
- 3 – 4 tsk. karry
- salt
- peber
Hønsekødet skæres i småt tern eller smalle strimler. Bland kødet med skivede champignoner, aspargesstykker, peberfrugtterninger og ærter. Vend alle ingredienserne i dressingen og smag salaten til.
Dressing: Rør mayonnaise, creme fraiche og karry sammen og smag den godt til med salt og peber. Hvis den er for fast, kan der tilsættes lidt fløde eller aspargeslage.
/Bon appetit
Hvidvinskartoffelsalat til 4 personer
- ca. 1 kg kogte kartofler (helst aspargeskartofler)
- 1½ dl tør hvidvin
- saft af ½ citron
- 2 spsk. majs el. soyaolie
- 1 tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- 2 tsk. hakket persille
Skær kartoflerne i skiver. Pisk de øvrige ingredienser sammen og hæld dem over kartoflerne. Lad salaten trække i ca. 1 times tid. Vend kartoflerne af og til.
/Bon appetit
Hvidløgsbønnesalat
- ½ kg snittebønner
- 100 g røget skinke
- 20 g margarine
- 2 spsk. hakket persille
- 2 fed presset hvidløg
- vand
- salt
Skær bønnerne i ca. 2 cm lange stykker. Kog bønnerne i letsaltet vand i ca. 5 min. Skær skinken i tern og svits dem i margarine. Tilsæt nu bønnerne og svits videre i 2-3 min. Rør persille og hvidløg i lige inden servering.
/Bon appetit
Hvidkålssalat med Aioli Sauce (hvidløgssauce)
- ca. ¼ hvidkål
- 100 g salami
- 3 hårdkogte æg
- 16-18 sorte oliven
- 200 g kalorielet mayonnaise
- 4-5 fed hvidløg
- ¼ tsk. salt
- vand
- Flute
Snit hvidkålen fint, skær salamien i tern og skær æggene i både. Hvidkål, salami, æg og oliven blandes sammen i en skål.
Sauce: Rør mayonnaise sammen med presset hvidløg og salt. Tilsæt vand til konsistensen er tilpas.
/Bon appetit
Sellerisalat til ca. 4 personer
- 6 stilke bladselleri
- 150 g mild ost
- 100 g kogt røget skinke
- 2 syrlige æbler
- 2 spsk. Olie
- 1 spsk. Vineddike
- Flutes
- salt
- peber
Skær bladsellerien i strimler. Og osten, skinken og æblerne i terninger. Alt blandes sammen i en skål af passende størrelse. Marinaden blandes sammen af olie, vineddike, salt og peber, og hældes over salaten. Salaten kan enten nydes som en selvstændig ret eller som tilbehør til en frokost eller middag.
/Bon Appetit
Frugtsalat
- 4 små ananasringe
- 2 røde æbler
- ca. 100 g blå og/eller grønne vindruer
- 150 g mayonnaise
- 1 spsk. citronsaft
- 50 g valnøddekerner
Skær 4 ringe ud af Ananas frugten, og skær de uskrællede æbler i mindre stykker. Vindruerne, der ikke bør indeholde kerner, halveres og blandes sammen med æblerne og ananas stykkerne. Rør nu mayonnaisen i og smag salaten til med citronsaft og en smule ananassaft. Kom salaten i en skål og pynt med de grofthakkede valnøddekerner.
/Bon Appetit
Bønnespiresalat
- 1 ds. bønnespirer
- 1 peberfrugt
- karse
- 2 spsk. soyaolie
- 2 tsk. vineddike
- ¼ tsk. tør sennep
- salt
- peber
Peberfrugtens farve vælges efter eget ønske, og den skæres i strimler og blandes sammen med bønnespirerne. Soyaolie, Vineddike, Sennep, Salt og Peber blandes sammen til en marinade som hældes over. Pynt lidt med at drysse karsen over.
/Bon Appetit
Blomkålssalat
- 1 mellemstort blomkål
- 100 g kalorielet mayonnaise
- 3 spsk. ymer eller creme fraiche
- ½ tsk salt
- 1 fed presset hvidløg
- 1 tsk fransk sennep
- 1½ tsk. kryddersennep
- 1 knsp. sukker
Skær blomkålen i meget små buketter. Rør saucen sammen og tilsæt blomkålsbuketterne. Salaten bør trække i ½ -1 time inden den serveres.
/Bon Appetit
Rødbeder i Krydderurteyoghurt
- ca. 900 g. Rødbeder
- 1 dl. Græsk Yoghurt (ca. 10%)
- 1 spsk. frisk citronsaft
- 5 spsk. frisk Persille
- 2 spsk. frisk Mynte
- salt
- Peber
Køb rødbederne til de er møre, hvilket vil tage ca. 30-60 minutter, afhængigt af størrelsen. Overhæld rødbederne med koldt vand, og fjern skrællen, evt. ved hjælp af en urtekniv. Skær rødbederne i terninger på ca. 1 x 1 cm. Tilsæt nu yoghurt, citronsaft og krydderurterne persille og mynte, og smag til med salt og peber. Gem lidt af krydderurterne til pynt.
/Bon Appetit