Arkiv for kategorien Salater med lavt fedtindhold
Hvidvinskartoffelsalat til 4 personer
- ca. 1 kg kogte kartofler (helst aspargeskartofler)
- 1½ dl tør hvidvin
- saft af ½ citron
- 2 spsk. majs el. soyaolie
- 1 tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- 2 tsk. hakket persille
Skær kartoflerne i skiver. Pisk de øvrige ingredienser sammen og hæld dem over kartoflerne. Lad salaten trække i ca. 1 times tid. Vend kartoflerne af og til.
/Bon appetit
Bønnespiresalat
- 1 ds. bønnespirer
- 1 peberfrugt
- karse
- 2 spsk. soyaolie
- 2 tsk. vineddike
- ¼ tsk. tør sennep
- salt
- peber
Peberfrugtens farve vælges efter eget ønske, og den skæres i strimler og blandes sammen med bønnespirerne. Soyaolie, Vineddike, Sennep, Salt og Peber blandes sammen til en marinade som hældes over. Pynt lidt med at drysse karsen over.
/Bon Appetit
Blomkålssalat
- 1 mellemstort blomkål
- 100 g kalorielet mayonnaise
- 3 spsk. ymer eller creme fraiche
- ½ tsk salt
- 1 fed presset hvidløg
- 1 tsk fransk sennep
- 1½ tsk. kryddersennep
- 1 knsp. sukker
Skær blomkålen i meget små buketter. Rør saucen sammen og tilsæt blomkålsbuketterne. Salaten bør trække i ½ -1 time inden den serveres.
/Bon Appetit
Rødbeder i Krydderurteyoghurt
- ca. 900 g. Rødbeder
- 1 dl. Græsk Yoghurt (ca. 10%)
- 1 spsk. frisk citronsaft
- 5 spsk. frisk Persille
- 2 spsk. frisk Mynte
- salt
- Peber
Køb rødbederne til de er møre, hvilket vil tage ca. 30-60 minutter, afhængigt af størrelsen. Overhæld rødbederne med koldt vand, og fjern skrællen, evt. ved hjælp af en urtekniv. Skær rødbederne i terninger på ca. 1 x 1 cm. Tilsæt nu yoghurt, citronsaft og krydderurterne persille og mynte, og smag til med salt og peber. Gem lidt af krydderurterne til pynt.
/Bon Appetit
Appelsin-sellerisalat
- 3 søde appelsiner
- 1 lille rodselleri, ca. 500 g
- 1 citron
- vand
- salt
- ca. 25 g grofthakkede valnøddekærner
Marinade:
- 1 appelsin
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. sennepspulver
- salt
- peber
Appelsinerne pilles så ingen hvide hinder hænger ved kødet. Appelsinerne skæres i terninger. Sellerien skrælles og skæres i strimler eller rives groft. Sellerien koges op i letsaltet vand tilsat lidt citronsaft, og hældes op til afdrypning i en sigte. Appelsin, selleri og valnødder blandes i en skål. Marinaden blandes og hældes over. Lad salaten trække i et par timer inden den serveres.
/Bon Appetit