Arkiv for kategorien Kager med lavt fedtindhold
Abrikos Chokoladekage, en lækker kage med lavt fedtindhold.
- 350 g kogte kartofler
- 4 æg
- 300 g sukker
- 100 g groft hakket chokolade
- 1 ds. abrikoser
- lidt smør
Æggeblommer og sukker piskes godt sammen. Kartoflerne moses og røres i sammen med chokoladen, til massen får en jævn konsistens. Æggehviderne piskes stive og vendes i kartoffelmassen, og det hele fordeles i en stor smurt springform eller tærtefad. Vend evt. halvdelen af abrikoserne i dejen.
Kagen bages i 1 time ved 180 grader.
De afdryppede abrikoser fordeles i et mønster efter eget valg på kagen. Kagen serveres lun eller afkølet og evt. med Fromage frais rørt med vanillesukker og flormelis.
/Bon Appetit
Banankage stort set uden fedt
- 4 bananer
- 2 1/2 dl sukker
- 2 tsk. bagepulver
- 3 tsk. vaniliesukker
- 2 tsk. kanel
- 2 tsk. kardemomme
- 100 g valnødder
- 150 g rosiner
- 3 dl hvedemel
- vand efter behov (se fremgangsmåde)
Bananerne moses godt og grundigt. Tilsæt så de øvrige ingredienser, og til sidst tilsættes vand, således at massen hverken er for tynd eller for tyk. Massen skal være drøj. Massen fyldes i en form af passende størrelse, beklædt med bagepapir i stedet for fedtstof. Kagen bages i 40 – 50 min. i en forvarmet ovn på 220 grader. Bagetiden kan variere lidt afhængigt af hvilken form der anvendes.
/Bon Appetit