Arkiv for kategorien Is
Appelsin is, serveres i appelsinskal
- 6 Appelsiner
- 8 Æggeblommer
- 200 g Flormelis
- 2 1/2 dl Appelsinsaft
- Appelsinskal (1 appelsin)
- 4 1/2 dl Piskefløde
En skive skæres af appelsinerne i den ene ende – den skal gemmes og sættes på som låg, når du har fyldt is i skallerne. Skær rundt langs appelsinkødet og grav kødet ud af appelsinen med en ske.
Æggeblommerne piskes hvidt og tykt sammen med flormelis. Tilsæt appelsinsaft og skal. Fløden piskes og vendes æggemassen. Massen fyldes nu i appelsinskallerne, låget lægges på og læg dem i fryseren i 4-5 timer.
/Bon appetit
Abrikossorbet
- 250 g tørrede Abrikoser
- 5,5 dl Vand
- 400 g hugget Sukker
- Citronskal (1 citron)
- Limeskal (2 limefrugter)
- 1/2 dl Citronsaft
- 1 dl Æggehvide
De tørrede abrikoser udblødes i vand natten over. Vandet sies fra og kommes i en gryde med tyk bund sammen med hugget sukker. Vandet bringes i kog og lad det koge kraftigt i et par min. Tag gryden af blusset og rør citron- og limeskallerne, der er snittet meget fint uden det hvide, i siruppen.
Kom de udblødte abrikoser i en blender. Blend dem til puré og tilsæt siruppen. Si puréen, rør citronsaften i og lad det køle af. Den kolde puré stilles i fryseren og lad den fryse til en grødet masse. Æggehviderne piskes meget stive og pisk dem dernæst i den frosne abrikospuré for svag hastighed med en elpisker. Den færdige sorbet kommes i fryseren igen.
/Bon appetit
Bananasplit, også kaldet for Banansplit, er en meget nem og lækker is dessert.
- 4 bananer
- 1 dl fløde.
- 1 liter is efter eget valg
- Sovs efter eget valg
Bananerne skrælles og skæres på langs til to stykker. Fløden piskes til den ønskede konsistens. Og isen skæres i stykker efter eget ønske.
Isen lægges først i et fad eller på en passende tallerken, og dernæst lægges bananen oven på. Flødeskummen placeres i en passende mængde imellem bananerne. Og til sidst pyntes med en sovs efter eget ønske, eksempelvis karamelsovs eller chokoladesovs, og ellers pynt efter behag.
/Bon Appetit