Denne artikel blev skrevet fredag, 4. juli 2008 kl. 19:19 og er gemt i Is. Du kan følge alle svar til denne artikel via RSS 2.0 feed. Det er p.t. ikke tilladt at kommentere eller pinge.
4. juli 2008
Bedøm opskriften med kokkehuer
Bananasplit, også kaldet for Banansplit, er en meget nem og lækker is dessert.
- 4 bananer
- 1 dl fløde.
- 1 liter is efter eget valg
- Sovs efter eget valg
Bananerne skrælles og skæres på langs til to stykker. Fløden piskes til den ønskede konsistens. Og isen skæres i stykker efter eget ønske.
Isen lægges først i et fad eller på en passende tallerken, og dernæst lægges bananen oven på. Flødeskummen placeres i en passende mængde imellem bananerne. Og til sidst pyntes med en sovs efter eget ønske, eksempelvis karamelsovs eller chokoladesovs, og ellers pynt efter behag.
/Bon Appetit
Læs kommentarer (0)
Meget lækker dessert. 1 dl fløde er måske lige i overkanten, men det er vel et spørgsmål om smag og behag. Ellers en meget nem og ligetil dessert, som man hurtigt kan tilberede imens gæsterne venter.
1dl fløde er efter min mening i overkanten.
Man kan nøjes med det halve og for at få lidt sødme i fløden kan man tilsætte vanilje (jeg foretrækker frisk vanlijestang).
Vaniljestangen kan ligeså bruges som pynt på retten.
Anden ide er at man kan rive noget godt chokolade og drysse over bananasplitten og evt afslutte med noget mynte alt efter hvilken is man vælger at bruge