Engelsk bøf til fire personer
- 1 kg skært oksekød, filet eller velhængt inderlår
- salt
- peber
- smør eller margarine
- 2 – 3 løg
- 1 dl. bouillon
- ½ dl. fløde
Kødet skæres i 4 skiver, der mindst skal være ca. 2½ cm tykke. Skiverne afpudses, bankes ganske let med hånden og gnides med salt og peber. Panden varmes op, bøfferne lægges på den tørre pande og brunes på begge sider. Panden må rystes lidt frem og tilbage, for at kødet ikke skal hænge i. Derpå tilsættes smørret/margarinen, og bøfferne steges ved god varme ca. 3 min. på hver side, lidt mere eller mindre, efter hvor røde man ønsker dem. Tages af og holdes varme. De pillede løg snittes i tynde ringe og ristes i stegesmørret – evt. må der tilsættes lidt mere smør. Løgene bliver sprøde, hvis de drysses med lidt salt. Når løgene er færdige, fjernes halvdelen af dem fra panden, bouillonen og fløden hældes over resten af løgene, og under omrøring koges panden af med den tilsatte væde. Ved anretningen lægges bøfferne på et varmt fad, sovsen med de bløde løg hældes over dem og de sprøde løg fordeles på hver enkelt bøf. Serveres med små, faste kartofler.
/Bon appetit
Dansk opskrift på gullasch
- 600 g skært oksekød
- 30 g mel
- 1½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 1 løg
- 2 gulerødder
- 30 g smør el. margarine
- ca. 4 dl bouillon
- kulør
Kødet skæres i terninger, vendes i salt og peberblandet mel. Hak løget og skær gulerødderne i små firkanter eller ikke for tykke skiver. Brun fedtstoffet i en stegegryde, svits løg og gulerødder, tag det op af gryden og brun kødet heri. Læg løg og gulerødder ned til kødet og hæld bouillon ved, så det netop dækker grydens indhold. Lad gullaschen snurre under låg en times tid, indtil kødet er helt mørt.
Kom et par dråber kulør i retten, smag evt. yderlig til med salt.
Serveres med kartoffelmos eller kogte kartofler til.
/Bon appetit