Hummersuppe til 4-6 personer
- ½ kg. Hummere / Rejer
- 2 Løg
- 3 terninger Fiskebouillon (ca. 1 liter vand)
- 2 tsk. Paprika
- 1 tsk. Karry
- 3 dl Hvidvin
- 2-4 cl. Cognac
- 0,25 Fløde
Løgene hakkes i fine små bidder og brunes i en gryde i lidt smør. Krydderierne tilsættes og steg lidt videre. Tilsæt nu hvidvinen og cognac og lad det simre i ca. 20 min. Det hele nedkoges med fløden og smages evt. til med salt og peber. Tilsæt evt. lidt jævning.
Ved anretningen tilsættes det kogte hummerkød og rejerne.
Nydes med flutes og hvidvin.
/Bon appetit
Avocado med rejer (2 personer)
- 1 stor moden avocado
- 150 gram rejer
- ca. 300 g creme fraiche (18%)
- dild
- salt og peber
- 3 skiver citron
Avocadoen skæres på langs og udhulles. Skallerne gemmes til senere brug. Frugtkødet moses med en gaffel og creme fraichen røres i. Citronsaften fra 1 skive tilsættes og det mosede frugtkød smages til med salt og peber. Et par kviste dild hakkes i små stykker og røres i. Halvdelen af rejerne skæres eller hakkes ud i mindre tern og røres i avocadomassen. Massen fordeles i de to halve avodadoskaller og resten af rejerne lægges ovenpå. Pynt med lidt dild og læg en citronskive på hver. Retten serveres med flute eller ristet brød.
/Bon Appetit