Hvidvinskartoffelsalat til 4 personer
- ca. 1 kg kogte kartofler (helst aspargeskartofler)
- 1½ dl tør hvidvin
- saft af ½ citron
- 2 spsk. majs el. soyaolie
- 1 tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- 2 tsk. hakket persille
Skær kartoflerne i skiver. Pisk de øvrige ingredienser sammen og hæld dem over kartoflerne. Lad salaten trække i ca. 1 times tid. Vend kartoflerne af og til.
/Bon appetit
Rødbeder i Krydderurteyoghurt
- ca. 900 g. Rødbeder
- 1 dl. Græsk Yoghurt (ca. 10%)
- 1 spsk. frisk citronsaft
- 5 spsk. frisk Persille
- 2 spsk. frisk Mynte
- salt
- Peber
Køb rødbederne til de er møre, hvilket vil tage ca. 30-60 minutter, afhængigt af størrelsen. Overhæld rødbederne med koldt vand, og fjern skrællen, evt. ved hjælp af en urtekniv. Skær rødbederne i terninger på ca. 1 x 1 cm. Tilsæt nu yoghurt, citronsaft og krydderurterne persille og mynte, og smag til med salt og peber. Gem lidt af krydderurterne til pynt.
/Bon Appetit
Den originale gamle danske opskrift, Amagergryde.
- 750 g stribet flæsk
- 1 stort blomkålshoved
- 1 bundte Gulerødder
- 125 g ærter
- ½ kg gode kartofler
- 1 bundte Persille
- ca. 2½ dl vand
- salt
- peber
Kødet skæres først i terninger som brunes. Kartofler og gulerødder skæres i skiver og kommes ved Vand og krydderier tilsættes. Når retten har kogt i 45 min. Tilsættes blomkålen, delt i buketter og de bælgede ærter. Retten koges yderligere et kvarter, hvorefter den smages til og drysses med hakket persille ved serveringen.
/Bon Appetit