Hummersuppe til 4-6 personer
- ½ kg. Hummere / Rejer
- 2 Løg
- 3 terninger Fiskebouillon (ca. 1 liter vand)
- 2 tsk. Paprika
- 1 tsk. Karry
- 3 dl Hvidvin
- 2-4 cl. Cognac
- 0,25 Fløde
Løgene hakkes i fine små bidder og brunes i en gryde i lidt smør. Krydderierne tilsættes og steg lidt videre. Tilsæt nu hvidvinen og cognac og lad det simre i ca. 20 min. Det hele nedkoges med fløden og smages evt. til med salt og peber. Tilsæt evt. lidt jævning.
Ved anretningen tilsættes det kogte hummerkød og rejerne.
Nydes med flutes og hvidvin.
/Bon appetit
Kartoffelsalat til 4 personer
- Ca. 1 kg kogte kartofler
- Ca. ½ agurk
- 1 ps. mayonnaise
- 1 spsk. vineddike el. estragoneddike
- 1 tsk. revet løg
- 1 tsk. fransk sennep
- salt
- peber
- paprika
- ½-1 dl vand
- 1 bdt. dild
Rør mayonnaisen med eddike, krydderier og vand. Bland kartofler og agurkeskiver i. Lad salaten trække i ca. 15 min. før servering. Klip dilden over. Salaten er velegnet til skinke, wienerpølser, frikadeller eller lign.
/Bon appetit
Boller i karry. En billig hverdagsret der er nem at lave.
- 500 g frosne kødboller
- 1 stor spsk. smør
- 1-2 spsk. mel
- 1 1/2 tsk. strøgen karry
- 1/2 tsk. paprika
- 2 bouillonterninger
- 1 liter vand
Smøret smeltes med sammen med karry og paprika. Tilsæt nu mel og pisk det sammen. Dernæst tilsættes bouillon lidt ad gangen og kog op efter hver tilsætning. Når sovsen har den ønskede tykkelse tilsættes kødbollerne, og retten skal nu simre i ca. 5-6 minutter.
Serveres med ris, flutes og evt. Mango Chutney
/Bon Appetit