september 1, 2009
Borgmesterens koteletter i fad
- 6 svinekoteletter
- 50 g smør
- 1 dl vand
- ½ kg kogte kartofler
- 20 g mel
- 2 porrer
- ¼ dl fløde el. mælk
- 50 g reven ost
- salt
- peber
- rasp
Kartoflerne skæres i skiver og lægges i bunden af et ovnfast fad. Porrerne skæres i skiver og dampes lidt i noget af smørret, mel drysses over og det bages sammen, idet der spædes med fløde eller mælk og koger langsomt i 10 min. salt og peber tilsættes. Koteletterne brunes i resten af smørret og lægges over kartoflerne. Panden koges af med vand, der hældes ved retten, hvorefter porrestuvningen fordeles over koteletterner og der drysses med ost og rasp.
Retten sættes i ovnen ved 175 grader i 1 time.
Kan serveres med grøn salat til.
/Bon appetit
Læs kommentarer (0)