Borgmesterens koteletter i fad
- 6 svinekoteletter
- 50 g smør
- 1 dl vand
- ½ kg kogte kartofler
- 20 g mel
- 2 porrer
- ¼ dl fløde el. mælk
- 50 g reven ost
- salt
- peber
- rasp
Kartoflerne skæres i skiver og lægges i bunden af et ovnfast fad. Porrerne skæres i skiver og dampes lidt i noget af smørret, mel drysses over og det bages sammen, idet der spædes med fløde eller mælk og koger langsomt i 10 min. salt og peber tilsættes. Koteletterne brunes i resten af smørret og lægges over kartoflerne. Panden koges af med vand, der hældes ved retten, hvorefter porrestuvningen fordeles over koteletterner og der drysses med ost og rasp.
Retten sættes i ovnen ved 175 grader i 1 time.
Kan serveres med grøn salat til.
/Bon appetit
Kartoffelsalat til 4 personer
- Ca. 1 kg kogte kartofler
- Ca. ½ agurk
- 1 ps. mayonnaise
- 1 spsk. vineddike el. estragoneddike
- 1 tsk. revet løg
- 1 tsk. fransk sennep
- salt
- peber
- paprika
- ½-1 dl vand
- 1 bdt. dild
Rør mayonnaisen med eddike, krydderier og vand. Bland kartofler og agurkeskiver i. Lad salaten trække i ca. 15 min. før servering. Klip dilden over. Salaten er velegnet til skinke, wienerpølser, frikadeller eller lign.
/Bon appetit
Abrikos Chokoladekage, en lækker kage med lavt fedtindhold.
- 350 g kogte kartofler
- 4 æg
- 300 g sukker
- 100 g groft hakket chokolade
- 1 ds. abrikoser
- lidt smør
Æggeblommer og sukker piskes godt sammen. Kartoflerne moses og røres i sammen med chokoladen, til massen får en jævn konsistens. Æggehviderne piskes stive og vendes i kartoffelmassen, og det hele fordeles i en stor smurt springform eller tærtefad. Vend evt. halvdelen af abrikoserne i dejen.
Kagen bages i 1 time ved 180 grader.
De afdryppede abrikoser fordeles i et mønster efter eget valg på kagen. Kagen serveres lun eller afkølet og evt. med Fromage frais rørt med vanillesukker og flormelis.
/Bon Appetit
Den originale gamle danske opskrift, Amagergryde.
- 750 g stribet flæsk
- 1 stort blomkålshoved
- 1 bundte Gulerødder
- 125 g ærter
- ½ kg gode kartofler
- 1 bundte Persille
- ca. 2½ dl vand
- salt
- peber
Kødet skæres først i terninger som brunes. Kartofler og gulerødder skæres i skiver og kommes ved Vand og krydderier tilsættes. Når retten har kogt i 45 min. Tilsættes blomkålen, delt i buketter og de bælgede ærter. Retten koges yderligere et kvarter, hvorefter den smages til og drysses med hakket persille ved serveringen.
/Bon Appetit