Dansk opskrift på gullasch
- 600 g skært oksekød
- 30 g mel
- 1½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 1 løg
- 2 gulerødder
- 30 g smør el. margarine
- ca. 4 dl bouillon
- kulør
Kødet skæres i terninger, vendes i salt og peberblandet mel. Hak løget og skær gulerødderne i små firkanter eller ikke for tykke skiver. Brun fedtstoffet i en stegegryde, svits løg og gulerødder, tag det op af gryden og brun kødet heri. Læg løg og gulerødder ned til kødet og hæld bouillon ved, så det netop dækker grydens indhold. Lad gullaschen snurre under låg en times tid, indtil kødet er helt mørt.
Kom et par dråber kulør i retten, smag evt. yderlig til med salt.
Serveres med kartoffelmos eller kogte kartofler til.
/Bon appetit
Juli Salat
- 2-3 gulerødder (Ca. 200 g)
- 1-2 courgetter (Ca. 200 g)
- ½ spidskål (Ca. 300 g)
- 1 bæger (150 g) yoghurt
- 3 spsk kalorielet mayonnaise
- 1 fed presset hvidløg
- 1 tsk salt
Gulerødder og courgetter rives groft. Kålen snittes fint. Grønsagerne blandes i en skål. Yoghurt, mayonnaise, hvidløg og salt røres sammen og blandes i grønsagerne. Salaten serveres som en selvstændig ret eller som tilbehør til en rest kød eller fars.
/Bon appetit
Den originale gamle danske opskrift, Amagergryde.
- 750 g stribet flæsk
- 1 stort blomkålshoved
- 1 bundte Gulerødder
- 125 g ærter
- ½ kg gode kartofler
- 1 bundte Persille
- ca. 2½ dl vand
- salt
- peber
Kødet skæres først i terninger som brunes. Kartofler og gulerødder skæres i skiver og kommes ved Vand og krydderier tilsættes. Når retten har kogt i 45 min. Tilsættes blomkålen, delt i buketter og de bælgede ærter. Retten koges yderligere et kvarter, hvorefter den smages til og drysses med hakket persille ved serveringen.
/Bon Appetit