Appelsin is, serveres i appelsinskal
- 6 Appelsiner
- 8 Æggeblommer
- 200 g Flormelis
- 2 1/2 dl Appelsinsaft
- Appelsinskal (1 appelsin)
- 4 1/2 dl Piskefløde
En skive skæres af appelsinerne i den ene ende – den skal gemmes og sættes på som låg, når du har fyldt is i skallerne. Skær rundt langs appelsinkødet og grav kødet ud af appelsinen med en ske.
Æggeblommerne piskes hvidt og tykt sammen med flormelis. Tilsæt appelsinsaft og skal. Fløden piskes og vendes æggemassen. Massen fyldes nu i appelsinskallerne, låget lægges på og læg dem i fryseren i 4-5 timer.
/Bon appetit
Bradepandekage opskrift
- 250 g mel
- 250 g sukker
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vanillesukker
- 3 spsk. kakao
- reven skal af 1 appelsin
- 250 g smeltet margarine
- Vand
- 1 dl mælk
- 2 æg
- 150 g flormelis
Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hele godt sammen i ca. 1 dl kogende vand. Hæld dejen i en smurt bageform ca. 22 X 35 cm. Pandekagen bages i ca. 35 min. ved 175 grader. Glaser kagen når den er kold.
/Bon Appetit
Barndommens rosenbrød
- 50 g smør
- 1 ½ dl. mælk
- 50 g gær
- 1 spsk. sukker
- ¼ tsk. salt
- knap 300 g hvedemel
- æg til pensling
- flormelis
- rosenvandessens
Smøret smeltes og blandes med mælken. Opløs gæren i den lunkne mælk og tilsæt dernæst sukker, salt og ca. 300 g hvedemel. Dejen æltes sammen og sættes til at hæve i 3 kvarter. Slå dejen sammen og form den til en lang pølse. Dejen pensles med æg og bages i 12 – 15 min. ved 225 grader. Lad brødet køles lidt ned imens du rører en glasur sammen af flormelis og rosenvand. Glasuren kommes på brødet og det skæres i 4 – 5 cm brede stykker.
/Bon Appetit
Amerikansk Citronkage
- 150 g mel
- 1½ tsk bagepulver
- 150 g sukker
- ½ tsk salt
- 1 tsk vanillesukker
- 60 g margarine
- 1 1/4 dl skummetmælk
- 1 æg
- 2 økologiske citroner
- 75 g flormelis
- Reven skal af økologisk citron
- Saft af citron
- 10 tynde skiver citron til pynt
Mel, bagepulver, sukker, salt og vanillesukker blandes sammen. Riv skallen af citronen. Margarine smeltes og røres i sammen med mælk, æg og halvdelen af den revne citronskal. Dejen hældes i en smurt springform.
Kagen bages i ca. ½ time ved 200 grader.
Prik nu huller i kagen med en stor nål. Citronsaft, resten af den revne skal og flormelis røres sammen. Den rørte citronsaft hældes over den varme kage, som bliver stående i formen, til den er kold. Kagen pyntes med tyndt skåren citron.
Citronen skal være økologisk, da skallen skal anvendes til kagen.
/Bon Appetit
Abrikos Chokoladekage, en lækker kage med lavt fedtindhold.
- 350 g kogte kartofler
- 4 æg
- 300 g sukker
- 100 g groft hakket chokolade
- 1 ds. abrikoser
- lidt smør
Æggeblommer og sukker piskes godt sammen. Kartoflerne moses og røres i sammen med chokoladen, til massen får en jævn konsistens. Æggehviderne piskes stive og vendes i kartoffelmassen, og det hele fordeles i en stor smurt springform eller tærtefad. Vend evt. halvdelen af abrikoserne i dejen.
Kagen bages i 1 time ved 180 grader.
De afdryppede abrikoser fordeles i et mønster efter eget valg på kagen. Kagen serveres lun eller afkølet og evt. med Fromage frais rørt med vanillesukker og flormelis.
/Bon Appetit