Engelsk bøf til fire personer
- 1 kg skært oksekød, filet eller velhængt inderlår
- salt
- peber
- smør eller margarine
- 2 – 3 løg
- 1 dl. bouillon
- ½ dl. fløde
Kødet skæres i 4 skiver, der mindst skal være ca. 2½ cm tykke. Skiverne afpudses, bankes ganske let med hånden og gnides med salt og peber. Panden varmes op, bøfferne lægges på den tørre pande og brunes på begge sider. Panden må rystes lidt frem og tilbage, for at kødet ikke skal hænge i. Derpå tilsættes smørret/margarinen, og bøfferne steges ved god varme ca. 3 min. på hver side, lidt mere eller mindre, efter hvor røde man ønsker dem. Tages af og holdes varme. De pillede løg snittes i tynde ringe og ristes i stegesmørret – evt. må der tilsættes lidt mere smør. Løgene bliver sprøde, hvis de drysses med lidt salt. Når løgene er færdige, fjernes halvdelen af dem fra panden, bouillonen og fløden hældes over resten af løgene, og under omrøring koges panden af med den tilsatte væde. Ved anretningen lægges bøfferne på et varmt fad, sovsen med de bløde løg hældes over dem og de sprøde løg fordeles på hver enkelt bøf. Serveres med små, faste kartofler.
/Bon appetit
Hummersuppe til 4-6 personer
- ½ kg. Hummere / Rejer
- 2 Løg
- 3 terninger Fiskebouillon (ca. 1 liter vand)
- 2 tsk. Paprika
- 1 tsk. Karry
- 3 dl Hvidvin
- 2-4 cl. Cognac
- 0,25 Fløde
Løgene hakkes i fine små bidder og brunes i en gryde i lidt smør. Krydderierne tilsættes og steg lidt videre. Tilsæt nu hvidvinen og cognac og lad det simre i ca. 20 min. Det hele nedkoges med fløden og smages evt. til med salt og peber. Tilsæt evt. lidt jævning.
Ved anretningen tilsættes det kogte hummerkød og rejerne.
Nydes med flutes og hvidvin.
/Bon appetit
Bananasplit, også kaldet for Banansplit, er en meget nem og lækker is dessert.
- 4 bananer
- 1 dl fløde.
- 1 liter is efter eget valg
- Sovs efter eget valg
Bananerne skrælles og skæres på langs til to stykker. Fløden piskes til den ønskede konsistens. Og isen skæres i stykker efter eget ønske.
Isen lægges først i et fad eller på en passende tallerken, og dernæst lægges bananen oven på. Flødeskummen placeres i en passende mængde imellem bananerne. Og til sidst pyntes med en sovs efter eget ønske, eksempelvis karamelsovs eller chokoladesovs, og ellers pynt efter behag.
/Bon Appetit
Agurketromler som forret, også til vegetarer
- 2 agurker
- 2 store modne avocadoer
- 1 bundt purløg
- 3 spsk fløde
- salt & peber
- citronsaft efter smag
Agurkerne skæres i mindre stykker, ligesom tromler, og hulles ud med en teske. Dernæst moses eller blændes avocadoerne med fløden og krydderierne. Klip så purløgene fint, og rør hovedparten i cremen. Til sidste fordeles fyldet i agurkerne, og drys resterne af purløg over.
/Bon Appetit