Kartoffelsalat til 4 personer
- Ca. 1 kg kogte kartofler
- Ca. ½ agurk
- 1 ps. mayonnaise
- 1 spsk. vineddike el. estragoneddike
- 1 tsk. revet løg
- 1 tsk. fransk sennep
- salt
- peber
- paprika
- ½-1 dl vand
- 1 bdt. dild
Rør mayonnaisen med eddike, krydderier og vand. Bland kartofler og agurkeskiver i. Lad salaten trække i ca. 15 min. før servering. Klip dilden over. Salaten er velegnet til skinke, wienerpølser, frikadeller eller lign.
/Bon appetit
Avocado med rejer (2 personer)
- 1 stor moden avocado
- 150 gram rejer
- ca. 300 g creme fraiche (18%)
- dild
- salt og peber
- 3 skiver citron
Avocadoen skæres på langs og udhulles. Skallerne gemmes til senere brug. Frugtkødet moses med en gaffel og creme fraichen røres i. Citronsaften fra 1 skive tilsættes og det mosede frugtkød smages til med salt og peber. Et par kviste dild hakkes i små stykker og røres i. Halvdelen af rejerne skæres eller hakkes ud i mindre tern og røres i avocadomassen. Massen fordeles i de to halve avodadoskaller og resten af rejerne lægges ovenpå. Pynt med lidt dild og læg en citronskive på hver. Retten serveres med flute eller ristet brød.
/Bon Appetit