Hvidvinskartoffelsalat til 4 personer
- ca. 1 kg kogte kartofler (helst aspargeskartofler)
- 1½ dl tør hvidvin
- saft af ½ citron
- 2 spsk. majs el. soyaolie
- 1 tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- 2 tsk. hakket persille
Skær kartoflerne i skiver. Pisk de øvrige ingredienser sammen og hæld dem over kartoflerne. Lad salaten trække i ca. 1 times tid. Vend kartoflerne af og til.
/Bon appetit
Avocado med rejer (2 personer)
- 1 stor moden avocado
- 150 gram rejer
- ca. 300 g creme fraiche (18%)
- dild
- salt og peber
- 3 skiver citron
Avocadoen skæres på langs og udhulles. Skallerne gemmes til senere brug. Frugtkødet moses med en gaffel og creme fraichen røres i. Citronsaften fra 1 skive tilsættes og det mosede frugtkød smages til med salt og peber. Et par kviste dild hakkes i små stykker og røres i. Halvdelen af rejerne skæres eller hakkes ud i mindre tern og røres i avocadomassen. Massen fordeles i de to halve avodadoskaller og resten af rejerne lægges ovenpå. Pynt med lidt dild og læg en citronskive på hver. Retten serveres med flute eller ristet brød.
/Bon Appetit
Amerikansk Citronkage
- 150 g mel
- 1½ tsk bagepulver
- 150 g sukker
- ½ tsk salt
- 1 tsk vanillesukker
- 60 g margarine
- 1 1/4 dl skummetmælk
- 1 æg
- 2 økologiske citroner
- 75 g flormelis
- Reven skal af økologisk citron
- Saft af citron
- 10 tynde skiver citron til pynt
Mel, bagepulver, sukker, salt og vanillesukker blandes sammen. Riv skallen af citronen. Margarine smeltes og røres i sammen med mælk, æg og halvdelen af den revne citronskal. Dejen hældes i en smurt springform.
Kagen bages i ca. ½ time ved 200 grader.
Prik nu huller i kagen med en stor nål. Citronsaft, resten af den revne skal og flormelis røres sammen. Den rørte citronsaft hældes over den varme kage, som bliver stående i formen, til den er kold. Kagen pyntes med tyndt skåren citron.
Citronen skal være økologisk, da skallen skal anvendes til kagen.
/Bon Appetit
Appelsin-sellerisalat
- 3 søde appelsiner
- 1 lille rodselleri, ca. 500 g
- 1 citron
- vand
- salt
- ca. 25 g grofthakkede valnøddekærner
Marinade:
- 1 appelsin
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. sennepspulver
- salt
- peber
Appelsinerne pilles så ingen hvide hinder hænger ved kødet. Appelsinerne skæres i terninger. Sellerien skrælles og skæres i strimler eller rives groft. Sellerien koges op i letsaltet vand tilsat lidt citronsaft, og hældes op til afdrypning i en sigte. Appelsin, selleri og valnødder blandes i en skål. Marinaden blandes og hældes over. Lad salaten trække i et par timer inden den serveres.
/Bon Appetit