kraftig tomatsuppe med rød peber
til 5-6 pers.
- 5 røde peber
- 1 bundt frisk basillikum
- 5 store fed hvidløg
- 1 rød chili
- 2 boulliontern
- salt + peber
- 5 ds flåede tomater frit valg
- 3/4 l Vand
alt kommes i gryden i store stykker
koges i ca 35 min blendes i gryden med stavblender. server med creme fraiche på toppen.
Opskrift fra Linda Hansen
/Bon appetit
Grillede kyllingefileter i barbecue-marinade
- 4 kyllingefileter
- 1 dl tomatketchup
- 4 spsk. olivenolie
- 3 spsk. balsamico eddike
- 2 spsk. lagereddike
- 3 fed hvidløg
- 4 spsk. Brun farin
- 2 tsk. stødt rosenpaprika
- 1/2 tsk. stødt chili
- 1/2 tsk. stødt ingefær
- 1/2 tsk. stødt koriander
Kyllingefileterne skylles godt og grundigt i koldt vand. Afpuds dem om nødvendigt for hinder og sener og tør dem omhyggeligt.
Til marinaden røres ketchup, olivenolie og de to slags eddike sammen i en skål til en ensartet masse. Hvidløgsfedene presses og tilsættes. Dernæst tilsættes brun farin. Rør godt rundt og kom så krydderierne i. Marinaden skal helst hvile i ca. 1 time, inden den skal bruges.
Kyllingefileterne kan pensles med marinaden lige inden, de skal på grillen, eller også kan de pensles 2-3 timer før og lægges i køleskabet.
Når grillen er klar lægges fileterne på grillen og steges godt på begge sider. Det er meget vigtigt at kylling altid gennemsteges.
Server evt. med frisk salat og flutes.
/Bon Appetit