Bananasplit, også kaldet for Banansplit, er en meget nem og lækker is dessert.
- 4 bananer
- 1 dl fløde.
- 1 liter is efter eget valg
- Sovs efter eget valg
Bananerne skrælles og skæres på langs til to stykker. Fløden piskes til den ønskede konsistens. Og isen skæres i stykker efter eget ønske.
Isen lægges først i et fad eller på en passende tallerken, og dernæst lægges bananen oven på. Flødeskummen placeres i en passende mængde imellem bananerne. Og til sidst pyntes med en sovs efter eget ønske, eksempelvis karamelsovs eller chokoladesovs, og ellers pynt efter behag.
/Bon Appetit
Banankage stort set uden fedt
- 4 bananer
- 2 1/2 dl sukker
- 2 tsk. bagepulver
- 3 tsk. vaniliesukker
- 2 tsk. kanel
- 2 tsk. kardemomme
- 100 g valnødder
- 150 g rosiner
- 3 dl hvedemel
- vand efter behov (se fremgangsmåde)
Bananerne moses godt og grundigt. Tilsæt så de øvrige ingredienser, og til sidst tilsættes vand, således at massen hverken er for tynd eller for tyk. Massen skal være drøj. Massen fyldes i en form af passende størrelse, beklædt med bagepapir i stedet for fedtstof. Kagen bages i 40 – 50 min. i en forvarmet ovn på 220 grader. Bagetiden kan variere lidt afhængigt af hvilken form der anvendes.
/Bon Appetit