Appelsin is, serveres i appelsinskal
- 6 Appelsiner
- 8 Æggeblommer
- 200 g Flormelis
- 2 1/2 dl Appelsinsaft
- Appelsinskal (1 appelsin)
- 4 1/2 dl Piskefløde
En skive skæres af appelsinerne i den ene ende – den skal gemmes og sættes på som låg, når du har fyldt is i skallerne. Skær rundt langs appelsinkødet og grav kødet ud af appelsinen med en ske.
Æggeblommerne piskes hvidt og tykt sammen med flormelis. Tilsæt appelsinsaft og skal. Fløden piskes og vendes æggemassen. Massen fyldes nu i appelsinskallerne, låget lægges på og læg dem i fryseren i 4-5 timer.
/Bon appetit
Bradepandekage opskrift
- 250 g mel
- 250 g sukker
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vanillesukker
- 3 spsk. kakao
- reven skal af 1 appelsin
- 250 g smeltet margarine
- Vand
- 1 dl mælk
- 2 æg
- 150 g flormelis
Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hele godt sammen i ca. 1 dl kogende vand. Hæld dejen i en smurt bageform ca. 22 X 35 cm. Pandekagen bages i ca. 35 min. ved 175 grader. Glaser kagen når den er kold.
/Bon Appetit
Appelsin-sellerisalat
- 3 søde appelsiner
- 1 lille rodselleri, ca. 500 g
- 1 citron
- vand
- salt
- ca. 25 g grofthakkede valnøddekærner
Marinade:
- 1 appelsin
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. sennepspulver
- salt
- peber
Appelsinerne pilles så ingen hvide hinder hænger ved kødet. Appelsinerne skæres i terninger. Sellerien skrælles og skæres i strimler eller rives groft. Sellerien koges op i letsaltet vand tilsat lidt citronsaft, og hældes op til afdrypning i en sigte. Appelsin, selleri og valnødder blandes i en skål. Marinaden blandes og hældes over. Lad salaten trække i et par timer inden den serveres.
/Bon Appetit