Fastelavns strutter
- 30 g gær
- 100 g smør
- 3 dl. mælk
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 500 g hvedemel
- 1-2 æg
Gæren smuldres. Mælken varmes til 35° og gæren udrøres heri. Smørret smeltes, og alle ingredienser tilsættes, og dejen æltes, til den er blank og smidig og slipper bord og hænder. Dejen dækkes med et klæde og stilles til hævning et lunt sted i ca. 45 minutter, til den har nået den dobbelte størrelse. Dejen slås ned, æltes let igennem, trilles ud til en stang, som deles i passende stykker, der formes til boller. I hver bolle klippes et ret dybt kryds. De fremkomne snipper foldes ud til siden og strutterne vendes og stilles på en smurt bageplade. De efterhæves 15-20 minutter. Strutterne pensles med sammenpisket æg og bages derefter ved 225° i cirka 25 minutter.
/Bon Appetit
Hvidkålssalat med Aioli Sauce (hvidløgssauce)
- ca. ¼ hvidkål
- 100 g salami
- 3 hårdkogte æg
- 16-18 sorte oliven
- 200 g kalorielet mayonnaise
- 4-5 fed hvidløg
- ¼ tsk. salt
- vand
- Flute
Snit hvidkålen fint, skær salamien i tern og skær æggene i både. Hvidkål, salami, æg og oliven blandes sammen i en skål.
Sauce: Rør mayonnaise sammen med presset hvidløg og salt. Tilsæt vand til konsistensen er tilpas.
/Bon appetit
Havrekager
- 2 æg
- 250 g sukker
- 150 g margarine
- 2 spsk. mel
- 1 tsk. bagepulver
- 2 spsk. kakao
- 200 g havregryn
- 40 g pommeranskal
Rør æg og sukker godt sammen. Smelt margarinen og rør den i. Mel, bagepulver og kakao sigtes og røres sammen med havregrynen, og den hakkede pommeranskal. Anvend to teskeer til at sætte dejen på en eller to smurte plader, med god afstand mellem kagerne. Du bør få ca. 80 stk. Kagerne bages i ca. 6 min. ved 200 grader.
/Bon Appetit
Chokolade/kaffe kage
- 1 dl mælk
- 75 g mørk chokolade
- 1 ½ spsk. pulverkaffe
- 150 g margarine
- 100 g (1 ½ dl) farin
- 4 æg
- 250 g (4 dl) mel
- 1 tsk. bagepulver
Smelt mælk, chokolade og pulverkaffe sammen i en gryde. Margarine og farin røres blødt. Tilsæt æggene i et ad gangen. Chokolademælken røres i skiftevis med mel og bagepulver. Hæld dejen i en smurt form. Kagen bages i ca. 50-60 min. ved 175 grader.
/Bon Appetit
Bradepandekage opskrift
- 250 g mel
- 250 g sukker
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vanillesukker
- 3 spsk. kakao
- reven skal af 1 appelsin
- 250 g smeltet margarine
- Vand
- 1 dl mælk
- 2 æg
- 150 g flormelis
Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hele godt sammen i ca. 1 dl kogende vand. Hæld dejen i en smurt bageform ca. 22 X 35 cm. Pandekagen bages i ca. 35 min. ved 175 grader. Glaser kagen når den er kold.
/Bon Appetit
Barndommens rosenbrød
- 50 g smør
- 1 ½ dl. mælk
- 50 g gær
- 1 spsk. sukker
- ¼ tsk. salt
- knap 300 g hvedemel
- æg til pensling
- flormelis
- rosenvandessens
Smøret smeltes og blandes med mælken. Opløs gæren i den lunkne mælk og tilsæt dernæst sukker, salt og ca. 300 g hvedemel. Dejen æltes sammen og sættes til at hæve i 3 kvarter. Slå dejen sammen og form den til en lang pølse. Dejen pensles med æg og bages i 12 – 15 min. ved 225 grader. Lad brødet køles lidt ned imens du rører en glasur sammen af flormelis og rosenvand. Glasuren kommes på brødet og det skæres i 4 – 5 cm brede stykker.
/Bon Appetit
Astakage
- 125 g smør
- 200 g Brun farin (2 ½ dl.)
- 2 æg
- 250 g mel ( ca. 4 dl. )
- 1 tsk. natron
- 2 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. stødte nelliker
- 1 ¼ dl. mælk
- 100 g rosiner
- 50 g hakket sukat
Smøret røres godt sammen med farin, og æggene røres derefter i. Natron blandes med de øvrige krydderier og vendes i melet sammen med rosiner og sukat, og det røres skiftevis med mælken i dejen. Dejen kommes i en smurt kageform eller springform med randindsats. Kagen bages i ca. 1 time ved 170 grader. Prøv evt. at stikke en strikkepind i kagen. Hvis ingen dej hænger ved, er kagen færdig.
/Bon Appetit
Abrikos Chokoladekage, en lækker kage med lavt fedtindhold.
- 350 g kogte kartofler
- 4 æg
- 300 g sukker
- 100 g groft hakket chokolade
- 1 ds. abrikoser
- lidt smør
Æggeblommer og sukker piskes godt sammen. Kartoflerne moses og røres i sammen med chokoladen, til massen får en jævn konsistens. Æggehviderne piskes stive og vendes i kartoffelmassen, og det hele fordeles i en stor smurt springform eller tærtefad. Vend evt. halvdelen af abrikoserne i dejen.
Kagen bages i 1 time ved 180 grader.
De afdryppede abrikoser fordeles i et mønster efter eget valg på kagen. Kagen serveres lun eller afkølet og evt. med Fromage frais rørt med vanillesukker og flormelis.
/Bon Appetit
Amaretto Ostekage (Amaretto Cheesecake)
- 2½ dl grahamskiks
- 3 spsk smør
- 2 pakker flødeost
- 3 dl sukker
- 300 g cremefraiche
- 1dl maizena
- 1 tsk vanilieessens
- ½ dl Amaretto likør
- ½ tsk salt
- 4 æg
Ovnen forvarmes til 175 grader. Kiksene smuldres i mindre bidder og blandes dem med sukker og smeltet smør. Alt presses ned i en springform.
Flødeost, sukker, maizena, cremefraiche, vanilie og salt blandes godt sammen. Dernæst tilsættes æggene et ad gangen. Bland nu Amarettoen i.
Hæld det over bunden og bag i ca. 60 min. Kagen afkøles inden den spises.
/Bon Appetit